Aloe Vera
Aloe Vera

Este foarte cunoscut la ora actuala ca aloe vera a fost folosita inca din timpuri de mult apuse pentru proprietatile sale folositoare foarte mult sanatatii, avand numeroase intrebuintari in acest sens.

Exista o lista intreaga despre proprietatile detinute de aloe vera, s-a scris foarte multe carti despre ea, iar din ce in ce mai multi oameni de stiinta o recomanda in diverse probleme, sau pentru prevenirea aparitiei unor probleme. Nici industria produselor de infrumusetare nu putea sa ignore o asa planta, cu mare priza la public, aloe vera aparand in numeroase reclame la produsele de infrumusetare.

Au inceput sa pretinda ca au in continut aloe vera pana si produse nealimentare sau produse de infrumusetare despre care am pomenit mai devreme. Produse precum cravate, perne, lame de ras, etc., pretind ca au aloe vera, desi ne intrebam adesea unde se gaseste, sau ce se intampla dupa prima spalare in cazul cravatelor sau pernelor, dupa prima folosire a lamei de ras, si exemplele ar putea continua.

Oricum, consideram ca este si de datoria consumatorului sa se informeze in privinta calitatii informatiilor oferite de catre vanzatori/producatori, de aceea trebuie sa stie ca efectele benefice ale plantei aloe vera sunt in linii mari urmatoarele:

  • Normalizeaza si accelereaza metabolismul
  • Ajuta la detoxifierea organismului
  • Ajuta la refacerea articulatiilor
  • Are un efect dezinfectant, antiinflamator si antiseptic, stimuland regenerarea celulara.
  • Aloe vera ajuta la normalizarea tractului digestiv, favorizand absorbtia alimentelor in organism
  • Intareste sistemul imunitar

Desigur ca aceasta lista ar putea continua, dar pentru a intelege de ce are atatea proprietati, trebuie privit la ceea ce se gaseste in interiorul sau. Aloe Vera contine peste 200 de compusi activi, 18 aminoacizi, sapte dintre acestia fiind aminoacizi esentiali, 12 vitamine, intre care si complexul vitaminic B, peste 20 de minerale si peste 75 de nutrienti.

Gelul de aloe vera din interiorul plantei este cea mai eficienta componenta a plantei, dar din pacate acest beneficiu nu era decat la indemana celor care puteau avea acces la acesta in stare prospata, adica numai acei locuitori ai planetei unde aceasta crestea spontan. Acest lucru se intampla pentru ca gelul de aloe vera oxideaza imediat dupa recoltarea plantei, in maxim 4 ore. A fost nevoie de multiple cercetari de specialitate, pentru a se reusi aducerea gelului de aloe vera in casele oamenilor pastrandu-si toate proprietatile.

Acest lucru a fost reusit de catre Aloe Vera of America, companie detinuta in prezent de catre comenzi Forever Living Products, iar primul produs cara a primit girul Consiliului Stiintific pentru Aloe a fost produsul Aloe Vera Gel. Acesta reuseste sa conserve proprietatile gelului de aloe vera, fiind practic identic cu gelul in stare proaspata, folosind  numai metode naturale, fara conservanti chimici de sinteza. Intr-un timp destul de scurt acesta s-a impus ca fiind cel mai apreciat produs din gama de produse Forever Living Products.

Nu credem ca gresim cu nimic, cand afirmam ca Aloe Vera inseamna Forever Living Products, iar specializarea acestei companii in produse pe baza de aloe vera, este o garantie a calitatii acestora, iar prezenta pe piata a companiei de peste 40 de ani este si ea o garantie a calitatii produselor Forever Living Products.