Ingrijeste-ti sistemul imunitar

Din cauza stilului de viaţă deficitar, dar şi pe fondul acţiunii factorilor din exterior, sistemul nostru imunitar slăbeşte în timp, lăsându-ne mult mai fragili şi mai expuşi bolilor. În plus, odată cu anotimpul răcoros şi ploios creşte şi frecvenţa maladiilor respiratorii, în special răcelile, gripele, virozele. De aceea este important în această perioadă să ne protejăm şi să ne întărim sistemul imunitar.

Folosită încă din vremuri îndepărtate pentru tratarea diverselor infecţii şi pentru întărirea sistemului imunitar, în zilele noastre echinacea este cunoscută şi pentru efectele benefice pe care le aduce în caz de gripă, răceală şi sindromul oboselii cronice. Băştinaşii din America de Nord foloseau echinacea pentru a vindeca tot felul de infecţii, boli respiratorii şi răni, inclusiv muşcături de insecte şi şerpi otrăvitori. În secolul trecut, în Statele Unite erau vândute anual mai mult de o sută de tone de echinacea. Planta era considerată „cel mai bun purificator al sângelui“ şi era administrată mai ales în cazurile de gripă, de infecţii respiratorii recidivante şi de infecţii renourinare, fiind prescrisă, în aceeaşi măsură, adulţilor, bătrânilor şi copiilor. În prezent, în Germania sunt eliberate anual mai mult de 2 milioane de reţete în care este prescrisă această plantă. Dintre toate remediile naturale pentru imunitate, echinacea s-a bucurat de cea mai mare atenţie, cercetările dovedindu-i eficacitatea împotriva bolilor respiratorii de sezon. Persoanele care folosesc echinacea au prezentat o rată a îmbolnăvirilor respiratorii mai scăzută cu aproximativ 50% faţă de restul populaţiei. Studiile de specialitate au arătat că echinacea stimulează organismul să producă mai multe globule albe, în special limfocite şi o cantitate mare de interferon (una dintre cele mai puternice substanţe anti-infecţioase naturale). De asemenea, încurajează producţia substanţelor naturale care ajută organismul să lupte împotriva anumitor afecţiuni.

Unul dintre principalii lianţi care leagă celulele din corpul nostru, inclusiv cele ale tractului respirator superior (nas, gât, trahee) este acidul hialuronic. Agenţii patogeni care provoacă boli respiratorii conţin o enzimă numită hialuronidaza, care distruge acest liant protector. Odată distrus acest strat protector, microorganismele au cale liberă, diseminându-se şi înmulţindu-se la nivelul căilor respiratorii, ceea ce conduce la răceli, guturai, gripe.  Echinacea conţine factori care blochează activitatea enzimei hialuronidaza, ca urmare integritatea barierei formate de acidul hialuronic garantează protecţia împotriva atacului agenţilor patogeni.

 • Are acţiune imunostimulatoare.
 • Este recomandată şi persoanelor cu leziuni ale pielii.
 • Are efecte tonice.
 • Ajută la detoxifierea organismului, stimulând activitatea hepatobiliară.
 • Efectul de stimulare a capacităţii de apărare a organismului este potenţat de asocierea cu zinc şi vitamina C.
 • Are proprietăţi antiseptice, depurative, imunomodulatoare, antifebrile, antivirale şi antibacteriene.
 • Ajută la scurtarea perioadei de convalescenţă.
 • Conţine cele mai valoroase specii de echinacea – Echinacea purpurea (plantă întregă) şi Echinacea Angustifolia (rădăcină), care sinergizează cu efectele rădăcinii de Hydrastis canadensis şi extractului din seminţe de struguri.
 • Susţine funcţiile sistemului imunitar (imunomodulare, imunostimulare). Dezvoltarea afacerii Forever presupune contactul cu multe persoane. De aceea este cu atât mai important să avem grijă de sistemul nostru imunitar. Putem face acest lucru foarte uşor, incluzând în dieta noastră zilnică suplimente care să ne ajute în acest sens.
 • Conţine substanţe imunostimulatoare, imunomodulatoare.
 • Stimulează detoxifierea, contribuind, astfel, la menţinerea sănătăţii sistemului imunitar, care devine mai puternic şi mai eficient.
 • Este un supliment prebiotic.
 • Acţionează sinergic cu suplimentele probiotice, devenind astfel un sinbiotic extrem de eficient în întărirea sistemului imunitar.
 • Sistemul nostru imunitar se regăseşte, în proporţie covârşitoare, la nivelul intestinelor.

În acelaşi timp, sistemul digestiv este o poartă de intrare a germenilor patogeni în organism, odată cu alimentele sau lichidele ingerate. Parte dintre aceşti germeni sunt distruşi la trecerea prin bariera acidă din stomac, dar unii dintre ei ajung în intestin, unde dispun de mediul nutritiv şi temperatura optimă pentru a se multiplica şi pot produce îmbolnăvirea. Aici intră în acţiune probioticele, adică acele „bacterii bune” care împiedică multiplicarea şi colonizarea intestinului de către bacteriile rele (patogene), funcţionând ca un gardian al sănătăţii.

 • Ajută la întărirea sistemului imunitar.
 • Acţionează sinergic cu Forever Aloe Vera Gel.
 • Conţine un amestec brevetat de ingrediente imunostimulatoare: lactoferină, ciuperci maitake şi shiitake, alături de vitaminele C şi D şi zinc, pentru un plus de energie.
 • Formula sa exclusivă se adresează tuturor aspectelor funcţiei imunitare, furnizând atât nutrienţi fundamentali necesari unui bun sistem imunitar, precum şi ingrediente naturale ce acţionează sinergic pentru sprijinirea funcţiei imunitare.

Pentru a vă bucura de beneficiile acestor produse, trebuie să le consumaţi în mod constant, cu atât mai mult în sezonul rece. Efectele protectoare, odată instalate, devin durabile, fără a genera efecte secundare, aşa cum se întâmplă în cazul medicamentelor de sinteză.