Forever Lean – Spune NU kilogramelor in plus

O silueta de invidiat reprezinta visul majoritatii femeilor. Toate visam cu ochii deschisi la concediul petrecut pe malul marii, iar in visul nostru avem silueta ideala, ne simtim minunat in costumul de baie si suntem admirate de toata lumea de pe plaja. Chiar daca nu ai tinut dieta de acum doua luni, timpul nu este pierdut: Forever Lean a fost special creat sa iti sprijine efortul de reducere a greutatii, atata vreme cat iti impui o alimentatie sanatoasa si un program regulat de exercitii fizice.

Forever Lean este un produs recomandat celor care doresc sa scada in greutate deoarece:

  • contribuie la blocarea absorbtiei caloriilor din lipide si carbohidrati, datorita extractului de cactus Opuntia ficus indica,
  • ajuta la inhibarea temporara a absorbtiei caloriilor din zaharuri, datorita proteinei extrase din fasole alba,
  • si sprijina capacitatea organismului de a regla nivelul de zahar din sange, datorita triclorurii de crom.

Opuntia ficus indica
Opuntia ficus indica sau nopalul este originar din Mexic si face parte din familia de cactusi cunoscuti la noi sub denumirea de “Limba soacrei”. A fost consumat pentru calitatile sale nutritive dintotdeauna, insa, abia in ultimii douazeci de ani oamenii de stiinta s-au aratat interesati de studierea beneficiilor pe care aceasta planta le are asupra sanatatii. Astfel, s-a descoperit ca Nopalul ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange, la reglarea nivelului colesterolului, la ameliorarea aterosclerozei, la curatarea colonului si la controlarea excesului de acid gastric in afectiuni precum gastrita si ulcer. Printre componentele fructului de Opuntia se numara pectinele si mucilagiile care ajuta procesul de digestie. Totodata, contine nutrienti care inhiba absorbtia excesului de grasimi si zaharuri, motiv pentru care Opuntia este responsabila si de fortifierea ficatului si a pancreasului. Fructul de Opuntia este bogat in:

  • aminoacizi (18 la numar, sub forma de proteine uşor de digerat),
  • vitamine (A, B1, B2, B3, C si K),
  • minerale (cupru, potasiu, calciu, magneziu, mangan si fier)
  • si fibre (atat solubile, precum lignani, celuloza, hemiceluloze, cat si insolubile: pectina, mucilagii, gume). Datorita acestora, reprezinta un aliat de nadejde al organismului in procesul de detoxifiere. Toate aceste componente ajuta la mentinerea unui metabolism sanatos, contribuind astfel la mentinerea greutatii corporale.

Cum actioneaza el, de fapt?
Ingredientele active gasite in Nopal impiedica sistemul digestiv sa absoarba grasimile in exces si carbohidratii din alimente, mentinand astfel un echilibru glicemic si fiind de ajutor in prevenirea obezitatii. Fibrele solubile (gume, mucilagii, pectine si polizaharide) incetinesc absorbtia glucozei in intestine. Fibrele insolubile reduc excesul de bila si potentialii carcinogeni (agenti cauzatori de cancer) care pot fi prezenti in colon, prin absorbtie si excretie. Fiind o planta bogata in fibre, Nopalul poate fi o alternativa blanda pentru curatarea colonului.
Proteinele din Opuntia (aminoacizii) ajuta organismul sa extraga fluidele din tesuturi inapoi, in fluxul de sange, diminuand astfel celulita si retentia de lichide. Previne, de asemenea si depozitarea grasimilor prin descompunerea si cresterea ritmului de excretie a grasimilor. Pectina si lignanii din Opuntia sunt bine-cunoscute pentru scaderea apetitului. Fitochimicalele continute de Nopal (care fac din acest fruct unul din importantele alimente functionale sau nutraceutice) actioneaza asupra organismului in patru directii:

  1. ca antioxidanti, eradicand moleculele reactive de oxigen (radicalii liberi), care, daca nu sunt eliminate, duc la imbolnavirea celulelor, cauzand diabet, cancer, boli ale inimii, artrita etc.
  2. ca agenti de detoxifiere, sprijinind procesul natural care permite organismului uman sa recunoasca si sa distruga sau sa elimine substantele toxice ingerate sau produse de organism.
  3. ca modulatori hormonali, declansand in organism productia de hormoni necesari (cum ar fi insulina) si substituind substantele inofensive care se comporta ca niste hormoni (cum ar fi fitoestrogenii), dar si productia de hormoni in exces, care poate declansa imbolnavirea celulelor.
  4. ca regulatori celulari, asistand organismul uman in controlul si prevenirea dezvoltarii tumorilor.

Extractul de fasole alba – Factorul de blocare al amilazei
Carbohidratii consumati in exces sunt transformati de corp in special in glucoza. O parte din aceasta este arsa prin exercitiul fizic, insa aportul mare de glucide din alimentatia moderna (de tip fast food si junk food), alaturi de lipsa de miscare nu permit decat arderea unei mici parti. Restul se depune sub forma de:

  1. triacilglicerol sau TAG in adipocite, formand aripioare, colacei sau burta – adica obezitate centrala, care creste riscul in special de boli cardiovasculare.
  2. LDL-colesterol pe artere si care duce la ateroscleroza, boli cardiovasculare si cerebrovasculare. Cea mai buna modalitate de a stopa acest proces este de a intarzia digestia si absorbtia amidonului. Boabele de fasole alba contin un agent care blocheaza in mod natural absorbtia carbohidratilor. Acesta blocheaza producerea si utilizarea enzimei digestive alfa-amilaza (enzima responsabila pentru descompunerea amidonului) in vederea absorbtiei ei la nivelul tractului gastrointestinal. Prin blocarea efectului enzimei alfa-amilaza, extractul din boabele de fasole alba ajuta ca o parte a amidonului sa treaca nedigerata. Acest lucru conduce la o absorbtie redusa a caloriilor din carbohidrati, ceea ce sprijina procesul scaderii in greutate.

Triclorura de crom – factorul de toleranta la glucoza, esential pentru functionarea metabolismului glucidelor
Organismul unui adult contine aproximativ 6 grame de crom, cea mai mare concentratie aflandu-se in par, splina, rinichi si testicule. Inima, pancreasul, plamanii si creierul contin de asemenea crom, dar in concentratie mai scazuta. Rolul fundamental al cromului in organism este sa activeze enzimele implicate in metabolismul glucozei si in sinteza proteinelor. Pe masura ce imbatranim, organismul poate incepe sa nu mai raspunda in mod corespunzator la efectul insulinei.
Aceasta este o parte a Sindromului Metabolic, care sta la baza tuturor bolilor cronice, inclusiv a cancerului. Include multe dereglari datorate aparitiei obezitatii, iar pe acest fond isi fac aparitia bolile cardiovasculare, cancerul si chiar diabetul de tip 2. Suplimentele cu crom ajuta la normalizarea raspunsului la insulina si joaca un rol-cheie in inlaturarea acestui sindrom periculos. Cromul domoleste cresterea nivelului zaharului din sange si, impreuna cu insulina, previne depunerea grasimilor, iar alaturi de Opuntia ficus indica si extractul de fasole alba se constituie in suplimentul ideal pentru o silueta ideala: Forever Lean.