Efectele pozitive ale glucozaminei si condroitinei

Din ce in ce mai mult in ultima perioada se observa o crestere a incidentei afectiunilor articulare, ceea ce ne face sa fim din ce in ce mai atenti la profilaxia acestor boli. Acordand o atentie din timp acestor potentiale probleme, contribuim la incetinirea procesului de aparitie a acestor boli, dar chiar si la o stopare a acestui proces. Articulatiile sunt extrem de supuse unui proces de uzura si degradare, la care mai putem adauga si suprasolicitatile de moment sau cele de lunga durata. Alte elemente care concureaza la deteriorarea articulatiilor sunt lipsa antrenamentului si lipsa unui program de intretinere articulara. Greutatea in exces, una dintre bolile cele mai raspandite ale momentului contribuie si ea la deteriorarea articulatiilor.

Coeziunea celulara in cadrul organelor si tesuturilor este asigurata de catre glucozamina si condroitina. Sulfatul de glucozamina si sulfatul de condroitina sunt doua elemente foliosite in tratarea artrozei, pentru contributia pe care o au in repararea cartilajelor, contribuind in acelasi timp si la ameliorarea procesului de degradare a lor, blocand activitatea enzimelor care deterioreaza aceste structuri.

Asadar, putem spune despre condroitina si glucozamina urmatoarele:

  • Contribuie din plin la mentinerea sanatatii cartilajelor
  • Ajuta la reconstructia cartilajelor
  • Au efecte antiinflamatorii
  • Actioneaza impreuna pentru stimularea sintezei de acid hialuronic si glicozaminoglicani
  • Amelioreaza vascozitatea lichidului sinovial. Este considerat ca fiind cel mai important efect pe care il au impotriva artrozei, in ele din urma stimuland lubrefierea si mobilitatea articulatiilor
  • Cartilajul articular este si el protejat impotriva erodarii

Concluziile unor studii au aratat ca suplimentele alimentare cu un continut bogat in sulfat de glucozamina si condroitina au o actiune superioara medicamentelor clasice folosite pentru tratarea afectiunilor articulare, suplimentele contribuind din plinla scaderea durerilor articulare si imbunatatirea functiilor articulare.

La indemana aveti spre exemplu Forever Freedom si Forever Freedom2Go, doua alternative delicioase pentru protejarea articulatiilor, avand la baza gelul de aloe vera alaturi de sulfatul de condroitina si glucozamina. In plus acestea contin numerosi antioxidanti datorita sucului de rodie.