De ce este apreciat ghimbirul?

Inca de la inceputul erei noastre, popoarele asiatice au inceput sa descopere beneficiile aduse de catre ghimbir, in special in ceea ce priveste afectiuni digestive si reumatice, iar in prezent acesta se bucura de o atentie deosebita din partea unor laboratoare celebre din Europa.

Efectele pozitive furnizate de catre ghimbir se datoreaza actiunii complementare a celor aproximativ 500 de compusi ce fac parte din aceasta planta, fiecare compus aducand un anumit efect. Pe scurt, iata o lista cu cele mai importante beneficii aduse de catre ghimbir:

    • Ghimbirul prezinta importante efecte ce combat ulcerul, fiind complementar medicamentelor ce combat aceasta maladie;
    • Comparativ cu papaya, contine de aproximativ 180 de ori mai multe enzime necesare digestiei proteinelor;

  • Contribuie la impiedicarea cresterii prostaglandinei inflamatorii PGE2, responsabila de producerea febrei;
  • Contribuie la stoparea cresterii si inmultirii celulelor de cancer prostatic;
  • Ghimbirul poseda certe efecte analgezice;
  • Ghimbirul contine melatonina ce stimuleaza activitatea corpului si somnul;
  • Ghimbirul stimuleaza metabolismul si contribuie la arderea grasimilor;
  • Combate efectele hepatotoxice ale acidului valproic;
  • Ghimbirul contine zingibain ce sunt responsabile de distrugerea parazitilor si a oualelor lor;
  • Ghimbirul are efecte pozitive in tratarea tusei si iritatiilor ale gatului, avand o actiune expectoranta;
  • Ghimbirul mai are efecte asemanatoare cu cele ale viagrei.

Modalitatile sub care se consuma sunt numeroase: se pot mesteca bucati intregi de ghimbir pentru inflamatii ale gatului, laringita si tuse. In cazul diabeticilor se poate consuma sub forma de suc, in ce pentru stari de voma si ameteli se poate combina sucul de ghimbir cu cel de ceapa.