Ce este glucozamina si ce rol are aceasta

Aminoacizii de glutamina si glucoza formeaza impreuna glucozamina, un compus pe care il intalnim in mod natural in cadrul organismului. Rolul glucozaminei este in producerea de glicozaminoglican, care nu este altceva decat o molecula intalnita in procesele de formare si reparare a cartilajelor, dar si in alte tesuturi ale corpului. Din pacate, ca si in cazul multor alte procese, odata cu imbatranirea procesul prin care se produce glucozamina incetineste din ce in ce mai mult.

Glucozamina se poate administra sub forma de suplimente nutritive, pe piata fiind prezente multe firme producatoare pentru astfel de necesitati. Insa, trebuie avut in vedere ca asa cum se intampla si in cazul oricaror alte produse, acestea difera in functie de calitate, adesea pretul reflectand in mod direct proportional nivelul calitativ al acestora.

Spre exemplu produsele cu un inalt grad calitativ, imbina glucozamina cu sulfatul de condroitin, si ea o molecula prezenta in cadrul cartilajelor, cu rol in conferirea de elasticitate acestora.  Este si cazul produsului prezent in cadrul ofertei firmei Forever Living Products, anume Forever Freedom, ce imbina proprietatile glucozaminei, sulfatului de condroitina cu cele ale gelului de aloe vera, facand din aceasta o bautura nutritiva de exceptie.

Glucozamina s-a folosit in mod frecvent pentru tratarea si prevenirea bolilor articulare, in special osteoartrita genunchilor.

Desi nu vom pretinde niciodata ca suplimentele pe baza de glucozamina vindeca bolile articulare, se poate afirma ca glucozamina produsa in mod natural de catre corp contribuie decisiv la mentinerea unor articulatii sanatoase, in vreme ce suplimentele care au in compunere glucozamina ajuta la refacerea si repararea acestora.

Pentru a vedea in ce masura va poate ajuta produsul nostru, Forever Freedom, va invitam sa cititi pagina dedicata acestui produs. Gelul de aloe vera administrat intern, ajuta si el la refacerea articulatiilor, dar pentru efecte mult imbunatatite s-a adaugat sulfat de condroitin si glucozamina. Produsul este recomandat in special persoanelor active, care pe parcursul zilei sunt supuse unui efort fizic intens, in special sportivilor, dar si celor care doresc sa aiba grija ca articulatiile lor sa se mentina sanatoase.