Aloe Vera si tenul

Aloe Vera

Foarte cunoscuta si apreciata pentru calitatile sale nutritive si terapeutice, aloe vera este folosita de mii de ani pentru ingrijirea si infrumusetarea pielii. Aloe vera are proprietati care ajuta la redarea supletii pielii, contribuie la hidratarea ei, avand si efecte dezinfectante. Iata motivele cele mai intalnite pentru care aloe vera este folosita si apreciata:

  • Gelul continut de interiorul frunzelor de aloe vera este folosit pentru a accelera si favoriza procesul de cicatrizare a ranilor – acest lucru se intampla datorita proprietatilor sale medicinale cu o compozitie foarte complexa. Procesul de cicatrizare al ranilor este favorizat de catre substantele antibacteriene. Pentru uzul extern se folosesc frunze de aloe vera proaspete, si se aplica sucul rezultat din stoarcerea lor
  • Un alt produs este tinctura de aloe vera – folosita vreme indelungata pentru combaterea acneei, una dintre problemele ce afecteaza pe fiecare dintre noi in special in perioada adolescentei, dar nu numai. Aloe veraajuta la uscarea cosurilor, fiind un antioxidant pentru piele, si contine vitamine, acizi grasi, minerale, toate cu efecte antiinflamatoare. Tinctura de aloe vera poate fi preparata si in casa prin fierberea plantei, sau poate fi achizitionata din comert direct preparata. Dupa demachiere, daca este cazul, se va aplica prin tamponare dimineata si seara tinctura.

    Aloe Vera

    Cum arata planta aloe vera sectionata

  • Ridurile sunt estompate cand folositi aloe vera – avand in vedere continutul sau bogat in minerale si vitamine precum vitamina E, vitamina C, vitamina B, si vitamina A, aloe vera contribuie la tonifierea tenului si la combaterea efectelor oboselii. Ridurile sunt astfel ameliorate si tenul devine mai stralucitor odata cu folosire acestei plante, sau a produselor care contin aloe vera
  • Aspectul pielii este uniformizat, pentru ca aloe vera este un excelent scrub. Folosirea acestei plante ajuta procesul de aliminare a celulelor moarte, simultan cu imbunatatirea procesului de producere a altora noi. Dupa imbaiere se poate folosi o masca exfolianta ce are la baza aloe vera, si apoi se poate aplica o crema cu efecte hidratante.