Aloe vera, printre cei mai buni agenti cicatrizanti

Produsul vedeta al FLP Aloe Vera Gel

Experientele de laborator efectuate pe numeroase microorganisme au demonstrat cu regularitate ca in doza normala gelul de aloe vera poate sa distruga (bactericid) sau sa inhibe cresterea  (bacteriostatic) anumitor microorganisme, in special a celor care cauzeaza infectii ale pielii si ranilor, cum ar fi temutul Staphylococcus.

Actiunea antimicrobiana a aloe vera a fost investigata cu adevarat, pentru prima data in SUA intre anii 1968 si 1972, cand doi medici, Zimmerman si Sims au studiat efectul gelului stabilizat asupra bacteriei Staphylococcus, cat si asupra unor microorganisme, inclusiv a ciupercii Candida, care cauzeaza multe probleme, mai ales la femei. Ei au constatat ca aloe vera inhiba cresterea bacteriei la o concentratie de 70% si a candidei la o concentratie de 50%.

In 1970 au testat produsul fata de ciupercile care cauzeaza dermatomicoza sportivilor (tinea pedis). Doua dintre aceste ciuperci deosebit de neplacute, care afecteaza atat degetele de la picior cat si unghiile, au fost distruse cu o solutie de aloe vera 85%.

Teste ulterioare au dovedit ca are actiune antivirala asupra Herpes simplex cat si asupra durerosului si rezistentului Herpes zoster (zona zoster).

Au urmat alte motive de emotie. In 1971 au constatat ca aceasta planta multilaterala distruge de asemenea Trichomonas vaginalis, cazua comuna a infectiei vaginale transmisa pe cale sexuala, care produce durere si scurgeri.

Dr. Sims a spus “aloe vera este bactericida in cel putin 6 specii de bacterii, in special in cazul infectiilor mai comune cu stafilococ si streptococ, fiind eficace cand este utilizata la pacienti cu arsuri. In concentratie cu de 80% este in general antivirala. Este antivirala in cazul a 4 membri din tulpina Herpes. In concentratie de 80% este fungicida fata de infectiile micotice produse de Trichomonas si Candida.”

Din aceste constatari reiese clar ca aloe vera are capacitatea de a distruge microorganismele care tind sa invadeze pielea vatamata si ranile care intarzie si probabil impiedica vindecarea.

Sursa: aloeveragel.com.ro